Schůzky sponzorů v Brně a v Praze…

Ve středu 21. 10. 2015 v Brně a ve čtvrtek 29. 10. 2015 v Praze proběhly schůzky sponzorů a příznivců naší organizace. Kateřina všechny seznámila s posledními novinkami z Ugandy. Ne všechny zprávy byly příznivé. Nejsložitější situace je ve státní škole ve vesnici Angole (Soroti). Stav státního školství je neutěšený. Dětí je ve třídách stále více, než by učitel mohl zvládnout. Řada dětí také proto opakuje ročník.

01 02

Na druhé straně je asi nejpříznivější poznatek, že děti již získávají rozumnější pohled na to, čím by mohly být a co by mohlo být v budoucnu jejich zdrojem obživy. Některé děti pochopily, že šikovný řemeslník je také pro svoji komunitu přínosem a jeho komunita jej také dokáže ocenit.

05 03

Aktuálně nelze předvídat, jak dopadnou nadcházející prezidentské volby v Ugandě. Bohužel, i politická situace může mít velký vliv na to, jakým směrem se bude nejen Uganda ubírat.

Možná na schůzkách ne každý zaregistroval informaci o tom, že v Buhomě (Bwindi) již byla zahájena stavba našeho vzdělávacího centra. Peněz není dostatek na to, aby se stavba realizovala v jednom tahu. Vše bude probíhat postupně podle toho, kolik bude k dispozici peněz. Informativní fotografie ze stavby najdete zde.

??????????????????????

Pro zájemce o produkci rodinných příslušníků sponzorovaných dětí zazněla také možná dobrá zpráva o tom, že z důvodu nadbytku košíčků a dalších věcí v našem skladu došlo k jejich zlevnění. Pokud byste zvažovali nákup, obraťte se na Alenu Samkovou nebo na Libuši Dostálovou.